Bulgarian English
You are here Home » Home » Среща-дискусия с представители на Върховния административен съд и административни съдии от други инстанции на Германия

Среща-дискусия с представители на Върховния административен съд и административни съдии от други инстанции на Германия

Среща-дискусия с представители на Върховния административен съд и административни  съдии от други инстанции на Германия

Срещата се състоя на 16 септември 2024

На 16 септември 2024 г. представителна делегация от 20 съдии на Върховния административен съд и други инстанции на административните съдилища на Федерална република Германия, ръководена от д-р Нина Шмиц се срещнаха с ръководството, част от учените и докторантите в Института за държавата и правото при БАН. Срещата-дискусия беше по инициатива на германската страна и се проведе в зала „Иван Евстратиев Гешов“ в Администрацията на БАН.


Проф. д-р Ирена Илиева – директор на ИДП представи историята, дейността и постиженията на Института, след което в колегиална и интензивна дискусия на нашите гости беше представена експертната дейност в подпомагане на държавните институции и висши съдилища, актуални въпроси на административното правосъдие, конституционната и съдебна реформа и др. в България. В срещата участваха проф. д-р Надежда Йонкова – зам.-директор на ИДП, доц. д-р Петър Бончовски – научен секретар, проф. д-р Дарина Зиновиева, проф. д-р Веселина Канатова-Бучкова, доц. д-р Мариана Тиен, гл. ас. д-р Огнян Велев и докторанти от секцията по Публичноправни науки.




This website uses cookies to improve user experience.
https://ipn-bg.org/inner.php/en/ajax