Bulgarian English
You are here Home » Home » Опровержение Агенция Фокус

Опровержение Агенция Фокус

Опровержение Агенция Фокус

14.03.2020г.

ДО

РЪКОВОДСТВОТО

НА АГЕНЦИЯ „ФОКУС“

И РАДИОВЕРИГА „ФОКУС“

ТУК

 

Уважаеми дами и господа от Агенция и Радиоверига „Фокус“,

 

Обръщам се към вас в качеството ми на директор на Института за държавата и правото при Българска академия на науките по повод излъченото на 13 март 2020 г. интервю на д-р Борислав Цеков, в което той се представя като „доктор по конституционно право в Института за държавата и правото при БАН“. В действителност Б. Цеков защити дисертация на тема „Антиеврейските ограничения от Античността до 20 век: конституционноправни и правно-исторически аспекти“ на 5 юли 2016 г., но това не го прави автоматично член на научния състав на института. Той не е бил никога в академичния състав на ИДП.

Категорично възразяваме да се използва името на ИДП във въпросната публикация на Вашата медия. Желаем незабавно да се премахне от сайта формулиравката „доктор по конституционно право в Института за държавата и правото при БАН“ след името на Борислав Цеков.

Следва да се подчертае, че не коментираме верността или не на изложените в интервюто твърдения на д-р Б. Цеков и не вземаме отношение по тях.

ИДП желае да не се използва името му от лица, които не са били никога членове на академичния му състав.

Сезирала съм дежурните репортери на радиоверига „Фокус“ днес по въпроса с разговор по телефона. Надявам се те да са информирали отговорните за редакционната политика на медията лица.

Настояваме да се премахне веднага афилиирането на д-р Б. Цеков към ИДП. В противен случай ще сезираме компетентните държавни органи относно изнасянето на неверна информация във Вашата уважавана медия.

 

14 март 2020 г.

проф. И. Илиева

Директор на ИДП

Опровержение Агенция Фокус 14.03.2020
Document PDF, 17.87 KB, 14 downloads, Mar 16, 2020 21:34

This website uses cookies to improve user experience.
https://ipn-bg.org/inner.php/en/ajax