Bulgarian English
You are here Home » Home » Еразъм +

Еразъм +

Краен срок за кандидатстване: 25.03.2016

 

Грантовете са, както следва:

Приемаща държава

Месечeн грант евро

Дания, Ирландия, Франция, Италия, Австрия, Финландия, Швеция, Великобритания, Лихтенщайн, Норвегия, Белгия, Чехия, Германия, Гърция, Испания, Хърватия, Кипър, Люксембург, Нидерландия, Португалия, Словения, Исландия, Турция

500

Естония, Латвия, Литва, Унгария, Малта, Полша, Румъния, Словакия, Македония

450

Насърчава се кандидатстването на докторанти със специални потребности, които имат право на допълнителен грант.

 Селекцията ще се проведе при следните критерии:

1.Да са граждани на Република България, да са официално признати от България за бежанци или да са постоянно пребиваващи чужденци. 2. Да са редовна, задочна или свободна докторантура към БАН през целия период на мобилността /докторантурата не се прекъсва/. 3. По мотивационно писмо. 4. Владеене езика на приемащата страна или езика, на който ще се води обучението /англ./ на ниво В1 или по-високо. За целта се представя Европейски езиков паспорт /Europass/ за самооценка и копия от езикови сертификати /ако има/. Ще бъде проведен езиков изпит за целите на Програмата от Центъра за обучение при БАН. Езиковото ниво не е определящо, то може да е по-ниско към момента на кандидатстване, след което ще се окаже съдействие за постигането му. 5. Докторанти, които са участвали в програмата до момента имат право да кандидатстват отново, така че сумата от месеците да не надхвърля 12. Предимство имат кандидатите, които досега не са осъществявали Еразъм мобилност.

Копие на заповед за зачисляване, мотивационно писмо, копие на лична карта, свидетелства за владеене на език, както и CV в Europass формат се представят с придружително писмо от института, бланка за което има на сайта на БАН (www.bas.bg), след кликване върху логото на програма „Еразъм+” долу вляво, секцията „За докторанти”.

Пак там има списък на договорите на Академията с университети-партньори по страни в съответните области на знание. Докторантите могат да кандидатстват по всеки договор, независимо дали е сключен от тяхното научно звено или от друго, стига да е в подходяща област на знание като допълнително ще бъде поискано съгласие от страна на института сключил договора.

Мобилностите се провеждат приблизително в периода 1 юли 2016 - 30 септември 2017.

СКАНИРАНО КОПИЕ НА ПОКАНАТА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Краен срок за кандидатстване: петък, 25 март 2016.

За допълнителна информация: Т. Галибова, тел. 979 5387, e-mail: tominaglb@cu.bas.bg
 

This website uses cookies to improve user experience.
https://ipn-bg.org/inner.php/en/ajax