Bulgarian English
You are here Home » Home » Скръбна вест

Скръбна вест

Скръбна вест

проф. д.ю.н. Н. Манев

На 14 октомври на 56 години внезапно почина нашият уважаван колега проф. д.ю.н. Никола Манев, признат учен в областта на наказателния процес.

Научното развитие на проф. Манев започва като редовен аспирант в Института за държавата и правото при БАН. След защитата на дисертационния си труд той поддържа много близки контакти с колегите от Института - член е на секция "Наказателноправни науки", научен ръководител на докторанти, дългогодишен член на Научния съвет на ИДП и на редакционната колегия на сп. "Правна мисъл". До сетния си дъх Професор Манев участваше активно в научния живот на Института за държавата и правото.

Доктор е на юридическите науки и професор по Наказателнопроцесуално право в ПУ "Паисий Хилендарски", Нов български университет и в Института за държавата и правото при БАН.

Професор Манев е автор на повече от 90 научни публикации, главно в областта на наказателния процес. Бил е член на Консултативния съвет към Върховната касационна прокуратура. Работил е като ръководител на Съвета за криминологически изследвания към Върховната касационна прокуратура. Член на Правния съвет при Президента на Република България.

Поклонението ще се състои на 17 октомври 2018 г. (сряда) от 11 ч. в храм „Св. София“ в София.

Колегите от Института за държавата и правото при БАН поднасят най-искрените си съболезнования на семейството и близките на проф. д.ю.н. Никола Манев.

Поклон пред паметта му!

This website uses cookies to improve user experience.
https://ipn-bg.org/inner.php/en/ajax