Bulgarian English
You are here Home » Home » Редовен конкурс за докторанти за учебната 2017/2018 г. в Института за държавата и правото при БАН

Редовен конкурс за докторанти за учебната 2017/2018 г. в Института за държавата и правото при БАН

срок от 15 август 2017 г. до 13 октомври 2017 г.

Институтът за държавата и правото при БАН обявява конкурс за докторанти по докторски програми:

Гражданско и семейно право (Гражданско право – обща част)

– 1 бр. в задочна форма на обучение и
   1 бр. в редовна форма

Правна социология. Правна информатика – 1 бр. в задочна форма на обучение

Наказателен процес – 1 бр. в задочна форма на обучение

 

Дата на обявяване на конкурса – 15 август 2017 година .

Желаещите да участват в конкурса трябва да представят следните документи:

  1. 1. Молба до директора на Института за държавата и правото (може да се ползва и образец на ИДП) - посочват се докторската програма, формата на обучение и чуждият език, по който кандидатът ще държи изпит; (Изтеглете образец от ТУК)
    2. Автобиография;
    3. Диплома за придобита образователно-квалификационна степен „магистър“ по ПРАВО с приложението или нотариално заверено копие на дипломата и на приложението. Среден успех от дипломата (от курса на обучение и от държавните изпити) – мн. добър 4.50;
    4. Удостоверение за признато висше образование, ако дипломата е издадена от чуждестранно висше училище;
    5. Медицинско свидетелство;
    6. Свидетелство за съдимост;
    7. Списък с публикации (ако има такива);
    8. Документ за платени две такси по 30 лв. (тридесет лева):
          за Центъра за обучение при БАН (София, бул. „Цариградско шосе“125, 26Б, ет.2, тел. 02/987 3167) – платени в брой или по посочена от ЦО сметка, и
          за ИДП – платени по сметката на ИДП (публикувана на сайта на ИДП, Контакти)
    9. Кандидатите могат да прилагат и други документи и материали, удостоверяващи техните интереси и постижения в съответната научна област – без нотариална заверка.

Кандидатите без дипломи представят уверение от висшето училище за завършено образование, в което задължително се посочва средният успех от следването и оценката от положения държавен изпит.

Документите се подават в канцеларията на Института за държавата и правото – гр. София, ул. „Сердика” № 4, ет. 3 в срок от 15 август 2017 г. до 13 октомври 2017 г. За справки: г-жа Светлана Куцовска, тел. 02/987 4902 (канцелария).

Всички кандидати ще бъдат уведомени писмено за допускането им (или отказа да бъдат допуснати до конкурса и мотивите за това).

Конкурсните изпити по специалността ще бъдат проведени в Института за държавата и правото (гр. София, ул. „Сердика“ 4) в периода от 04 до 08 декември 2017 г., а изпитите по чужд език – в Центъра за обучение при БАН, от 11 до 15 декември 2017 г.

Изпитът по специалността е писмен и устен с отделни оценки, провежда се обикновено в един ден. До устен изпит се допускат получилите оценка най-малко много добър 4.50 на писмения изпит. Успешно положили изпита са кандидатите, които са получили средна оценка от писмения и устния изпит не по-малко от много добър 5.00 и по чужд език не по-малко от добър 4.00.

This website uses cookies to improve user experience.
https://ipn-bg.org/inner.php/en/ajax