Bulgarian English
You are here Home » Home » Проведена кръгла маса

Проведена кръгла маса

Проведена кръгла маса

на тема: „Развитие на академичния състав в България – проблеми в законодателството и тяхното влияние върху науката и висшето образование”

Институтът за държавата и правото при БАН и Съюзът на юристите в България проведоха на 29 май 2018 г., в залата на СЮБ, София 1000, ул. „Пиротска” № 7 кръгла маса на тема: „Развитие на академичния състав в България – проблеми в законодателството и тяхното влияние върху науката и висшето образование”.

В събитието участваха над 70 учени, преподаватели, докторанти и студенти от висшите училища и БАН, проф. Диана Петкова - председател на Съюза на учените в България. В дискусията взеха отношение проф. д-р на ист. науки Станислав Станилов – член на Комисията по образование и зам. председател на Комисията по култура на Народното събрание, д-р Петър Николов – зам. министър на образованието и науката, доц. дюн Живко Драганов – декан на Юридическия факултет на УНСС, проф. Лъчезар Аврамов – ръководител на Лабораторията по биофоника на Института по електроника на БАН и др.

Основните акценти на измененията в Закона за развитието на академичния състав в Република България от април 2018 г. бяха представени от доц. д-р Екатерина Салкова, съдебната практика от проф. д-р Дарина Зиновиева, проблеми на докторантурите и сроковете на процедурите ас. Христо Банов.

 

This website uses cookies to improve user experience.
https://ipn-bg.org/inner.php/en/ajax