Bulgarian English
You are here Home » Home » Престижна международна конференция за териториалните спорове в Азия и Източна Европа

Престижна международна конференция за териториалните спорове в Азия и Източна Европа

Престижна международна конференция за териториалните спорове в Азия и Източна Европа

Проведена от 26 до 29 октомври 2017 г. в Дубровник, Хърватия

Проф. д-р Ирена Илиева, и. д. директор на Института за държавата и правото, взе участие в престижна международна конференция за териториалните спорове в Азия и Източна Европа. Събитието бе организирано от Университета на Калифорния, Училището по право (University of California, School of Law, Berkeley) и Училището по корейско право (Korea Law School) и се проведе от 26 до 29 октомври 2017 г. в Дубровник, Хърватия.Престижна международна конференция за териториалните спорове в Азия и Източна Европа

Дискутирани бяха някои скорошни арбитражни решения по спорове между Филипините и Китай, както и между Хърватия и Словения. Специално място беше отделено на казусът „Крим“.

В конференцията взеха участие видни учени като prof. John Yoo, prof. Julian Ku, prof. Sima Avramovic – декан на Юридическия факултет на Белградския университет, prof. Miha Juhart – декан на Юридическия факултет на Университета в Любляна, prof. Jakub Zajaczkowski – директор на Института по международни отношения при Факултета по политически науки и международни изследвания на Варшавския университет, assoc. Prof. Maria Gavouneli от Атинския университет, prof. Han-Taek IM от Ханкук университет, Сеул, Корея (Hankuk University of Foreign Studies, Seoul), Игор Лукшич – бивш министър-председател на Черна гора и официален кандидат за Генерален секретар на ООН, Радослав Сикорски – бивш министър на отбраната, министър на външните работи и говорител на полския парламент, видни американски юристи – практици и специалисти в областта на международната сигурност и НАТО.


 

This website uses cookies to improve user experience.
https://ipn-bg.org/inner.php/en/ajax