Bulgarian English
You are here Home » Home » Българско участие в Конгреса на Международното общество по семейно право (ISFL), 2017 г. 

Българско участие в Конгреса на Международното общество по семейно право (ISFL), 2017 г. 

Българско участие в Конгреса на Международното общество по семейно право (ISFL), 2017 г. 

25 - 29 юли 2017 г. Амстердам, Свободен университет на Амстердам, Холандия

От 25 до 29 юли 2017 г. в Амстердам, Свободен университет на Амстердам, Холандия, се проведе XVI-тия Световен конгрес на Международното общество по семейно право (ISFL). Темата на форума беше „Семейно право и семейни реалности“. 
Международното общество e създадено в Университета на Бирмингам, Великобритания, през април 1973 г. по инициатива на проф. Зеев Фалк (Hebrew University, Israel). Първата световна конференция се провежда две години по-късно в Западен Берлин с участието на 200 учени и представители на правителства. Участниците в конгреса в Амстердам бяха 350. 
На форума в Амстердам бяха обсъдени редица въпроси, свързани с отражението на бързо променящите се ралности от семейното право. В докладите и дискусиите се поставиха на обсъждане нуждите на различните видове семейства като брачни и фактически, с деца и без деца, смесени, разширени и еднополови, както и нуждите на отделните членове на семейството (напр. възрастни, деца, стари хора, лица с увреждания и от сексуални малцинства) в разнообразни социални, културални и религиозни среди.  Повече за програмата на Конгреса, на http://acfl.nl/en/isfl-2017-world-congress/
Доц. Велина Тодорова от Секцията по Гражданскоправни науки, Институт за държавата и правото – БАН, която е член на ISFL от 1997 г., представи доклад на пленарната сесия на 28 юли, на тема „Настойничество и попечителство над деца: Предизвикателства в контекста на миграцията“. В същия ден доц Тодорова беше модератор и на една от следобедните сесии на тема – „Родителските права и задължения и правата на детето в културален и религиозен контекст“.

This website uses cookies to improve user experience.
https://ipn-bg.org/inner.php/en/ajax